Momenteel is onze nieuwe website in ontwikkeling!
 Over FIRST  Partners en links  Ledengedeelte  Juniorengedeelte  
Like ons nu ook op Facebook en blijf op de hoogte!
Running Center Classic

Kom ook naar de Running Center Classic op zaterdag 11 juli 2015 bij THOR in Roosendaal! Op de 1500m zullen er hazen aanwezig zijn!

Klik hier voor een PDF met uitgebreide informatie en hier voor het voorlopige chronoloog.
Klik hier om je in te schrijven.
Klik hier om te zien wie zich reeds heeft ingeschreven.

Gepost door Patrick op 20/07/2015 16:52:07 (431 gelezen)

We kunnen trots zijn op Manuel de Backer. De THOR atleet maakte afgelopen week indruk op de 10 KM tijdens de Europese kampionschappen voor junioren in het Zweedse Eskilstuna.

Hij behaalde een negende plaats met 30.40 minuten. Hij kon lang mee met de kopgroep maar in de slotfase bleken de andere Europese toppers net iets te snel.


Gepost door Patrick op 4/06/2015 11:50:57 (459 gelezen)

Op 10 april 2015 is Roos Hop verkozen tot sporttalent van het jaar in schouwburg De Kring. Tijdens het sportgala van de gemeente Roosendaal en Nispen voor geleverde sportprestaties in het 2014 heeft First lid Roos Hop de aanmoedigingsprijs ontvangen uit handen van oud topschaatser Gianni Romme. Momenteel probeert Roos een limiet te lopen om mogelijke deelname deze zomer aan de EYOF ( = European Youth Olympic Festival ) te halen.
Andere winnaars van het sportgala waren: Sportman van het jaar: profwielrenner zijn Moreno Hofland en Sportploeg van het jaar: het voetbalelftal Cluzona uit Wouw.


bron: BN de stem

Lees verder... | 1378 bytes meer | Commentaar?

Gepost door Carliho op 29/05/2015 17:13:33 (412 gelezen)

Manuel de Backer onze First loper heeft afgelopen tijd 2 keer de limiet gelopen voor het Europees Kampioenschap. Hij heeft zich geplaatst voor de 5000 meter met een tijd van 14.29,73 minuten, dit is ruim onder de limiet van 14.35.
Manuel heeft ook de limiet op de 10.000 meter gelopen, hij realiseerde hier een tijd op van 30.19 minuten. Dit is heel dik onder de limiet van 31.30 minuten.


Gepost door Carliho op 17/03/2015 18:06:51 (396 gelezen)

Jens van Geel, Eva van de Sande, Eltjo van Mechelen en Mels Lambregts stonden zondagochtend aan de start van de Halderbergeloop in Oudenbosch.

Jens ging van start samen met de mannen, jens zou een zou een ronde doen van 5,3 kilometer net als Eva. Jens had een goede start en zat mooi voorin het veld. Na twee kilometer bleek het tempo iets te hoog voor Jens, hij kreeg namelijk steek. Deze steek bleef hij de hele wedstrijd last van houden, hij kon niet lekker meer in zijn ritme komen. Desondanks finishte hij nog als tweede in en tijd van 19.40.
Eva had een snelle start, waarna ze iets besloot te temporiseren. het laatste stuk kon ze toch nog wat versnellen en kreeg ze weer wat meer energie. Met een redelijke tijd is ze toch derde van de vrouwen geworden op de 5,3 km. Hiermee was eva zeer tevreden en kijkt het zomer seizoen met vertrouwen tegemoet.

Eltjo liep samen met mels de 10 kilometer. De start begon met 600 meter over de atletiekbaan van A.V.O. 83. Na de start nam Wim de Cort een Belg gelijk een behoorlijke voorsprong. Eltjo zat samen met Mels, Toon Heeren, Richard van Oosterhout en Huub Maas in de achtervolgende groep. Na een km nam Huub de benen niemand van onze groep ging met hem mee. Eltjo heeft tot ongeveer 9.5 km in dezelfde groep meegelopen. Mels ging op de laatste 500 meter versnellen hij kon mooi mee versnellen. 50 meter voor de finish zette Mels de sprint erin zijn accelaratie kon hij niet helaas niet beantwoorden. Tevreden met een 4de plaats overall en 2de bij de mannen 35+ in een tijd van 33.53. Op naar het zomerseizoen zei Eltjo na afloop.

Mels stond aan de start met als doel de 10 km als zware training te lopen. Al snel na de start ontstond er een mooi groepje: Toon Heeren, Richard van Oosterhout, Eltjo en Mels. De eerste 5 km kon Mels het tempo prima aan. Hij kwam door in 17.10 min. Het groepje versnelde en Mels kreeg het niet makkelijk, maar hij kon nog wel volgen. Na ongeveer 8 km viel het wat stil na een versnelling, en daarna versnelde Mels zelf aan kop. Hij keek niet meer achterom en met een sterke slotkilometer lukte het Mels nog net om Eltjo af te houden in de sprint. Met een tijd van 33.52 min liep Mels een snellere tijd dan verwacht, en daar is hij heel tevreden mee.


Gepost door Carliho op 17/03/2015 13:50:43 (436 gelezen)

Afgelopen zondag kwam Sjors Visser en Koen van Duinhoven namens het First Running Team in actie tijdens de Optiek Tom Lenteloop Albrandswaard, beide liepen daar de 5 kilometer.

Voor de wedstrijd had Koen zich voorgenomen om op een schema van 17.30 op de 5 kilometer weg te gaan, hiervoor moest hij kilometertijden lopen van 3.30. Snel na de start ontstond er een mooie kopgroep van 4 man: Tim Ernest, Arne van der Linde, Sjors en Koen. De eerste km ging in 3.15, iets harder dan gepland, hij besloot dan ook verstandig de kopgroep te laten lopen vanwege het hoge tempo. Koen zijn kilometer tijden lagen rond de 3.32 op de kilometer daarna. Koen zag mede First trainingsgenoot Sjors lossen bij de koplopers, hierdoor had koen een mooi mikpunt en kon hij zelfs nog versnellen. Helaas kwam hij iets te kort om Sjors nog bij te halen, met zijn eindtijd van 17.16 is koen zeer tevreden.

uitslagen
MAN, 5 KILOMETER
3 Sjors Visser 17:14
4 Koen Duijnhoven 17:16Gepost door Carliho op 16/03/2015 11:09:44 (1567 gelezen)

Voor het First Running Team kwamen Rik Palings en Carliho Suijkerbuijk in actie op de halve marathon. De omstandigheden waren goed, niet te veel wind en een aangename temperatuur.

Carliho liep zijn tweede halve marathon ooit, hij vertrok op een schema van 1.19.15. Na de eerste kilometer kwam hij iets te hard door, hij zat echter in een goed groepje en besloot dit tempo aan te houden. Na 5 kilometer kwam hij door in 18.11 waar 18.45 het plan was, hij besloot bij het groepje te blijven met dit tempo. Het resulteerde in een 10 kilometer tijd van 36.24, tot 12 kilometer bleef hij bij dit groepje lopen. Na 12 kilometer nam Carliho de kop van het groepje, hij sloeg al snel een gaatje met de rest van het groepje. Na besloten hebben alleen verder te lopen versnelde hij ligt hij kwam na 15 kilometer door in een tijd van 54.20. hij merkte echter snel dat het zwaar werd alleen, hij kon het tempo op karakter tot de 20 kilometer mooi hetzelfde houden en kwam door op 1.12.13. Met ingaan van de laatste kilometer versnelde hij nog een keer om alles eruit te halen en finishte in een netto tijd van 1.15.59 en werd hier 3e student mee in de studentrun. Carliho kijk zeer tevreden met en verbeterde zijn PR met bijna 6 minuten.

Rik liep zijn eerste halve marathon, hij vertrok op een schema van 1.23.59. In het beging van zijn race moest Rik zorgen dat hij niet te hard vertrok. Het lukte hem redelijk, echter kwam hij wel wat te hard door op de 5 kilometer 19.34. Het groepje van rik liepen de tweede 5 kilometer echter weer mooi op schema 19.48. Rik voelde zich nog goed, hij bleef verstandig en besloot bij het groepje te blijven want het was nog te ver voor een versnelling. Op 15 kilometer kwam hij een dikke halve minuut sneller door dan gepland 59.14. Dit was het punt om te gaan versnellen, hij ging met zijn tempo naar de 3.50 per kilometer. Dit resulteerde in een snelle 5 kilometer van 19.07. Met een snelle laatste kilometer finishte hij in een tijd van 1.22.18 netto. Rik was hiermee zeer tevreden voor zijn eerste halve marathon en gaat zich nu richten op 5 en 10 kilometers.


Gepost door Carliho op 26/01/2015 21:38:27 (504 gelezen)

Dit jaar heeft de Thor cross een eenmalig nieuw parcours geprepareerd i.v.m. aanleg nieuwe atletiekbaan bij het Thorhonk op sportpark Vierhoeven. Het parcours was echt een cross waardig. Met veel blubber en scherpe bochten en hier en daar een heuveltje en- of een kuil. Voor het First Running Team kwamen Jesse Hendriks, Jarreau Suijkerbuijk, Eva van der Sanden, Jens van Geel, Eltjo van Mechelen & Carliho Suijkerbuijk in actie.

Jesse was samen met Jarreau het eerste aan de beurt. Beide hadden de topvorm nog niet door blessure van afgelopen tijd. Jesse was meteen hard weg en kreeg niemand mee, hij liep heel de wedstrijd solo op kop tot de finish. Jarreau liep de hele wedstrijd in zijn eigen tempo, dit om te kijken hoe de vorm was. Voor beide was het een goede cross, de vorm komt er weer aan.

Eva was de enige die bij de meisjes junioren liep. Eva was erg hard gestart, na de eerste zware lus kwam de verzuring al. Desondanks kon ze het tempo herpakken op het laatste stuk, ze werd uiteindelijk tevreden 3e op het clubkampioenschappen.

Jens startte bij de junioren B samen met senioren om 14.00. Jens was redelijk gestart, hij zat voor zijn grootste concurrenten. Op de heuveltjes en modder stukken zetten Jens goed aan, hierdoor deed hij op de lange stroken iets rustiger. Deze strategie pakte helaas niet goed uit, de concurrentie kwam terug en hij verloor helaas de eindsprint. Jens beschouwt het als een goede training met veel leermomenten

Eltjo zat in het begin zo'n 20 sec van de kopgroep, waar onder andere mijn waardige concurrent Alex van Tilburg in liep. Geleidelijk bouwde hij zijn race op en liep hij beetje bij beetje in op Alex in de laatste twee ronden heeft hij het gat dichtgelopen van +/- 17 seconden, erop en der over was het voor Eltjo. Tussendoor heeft Eltjo mede First loper Carliho ook nog ingehaald. Alex probeerde nog wel aan te haken maar Eltjo zijn tempo was toch iets te machtig voor hem. Uiteindelijk was hij eerste overall geworden. Hij is tevreden met de gelopen wedstrijd en het was een mooi en uniek cross parcours.

Carliho was hard gestart, de junioren liet hij meteen lopen en sloot aan bij Alex van Tilburg. Na een ronde liet hij echter Alex gaan, Carliho ging zijn eigen tempo lopen. Na de junioren allemaal ingehaald te hebben kwam Eltjo hem voorbij. Carliho liep op een seconde of 15 van de kop, met ingang van de laatste ronde versnelde Carliho en kwam nog vrij dicht bij Alex. Carliho werd derde overall en eerste senior. Carliho was zeer tevreden met zijn beste cross van het seizoen.


Gepost door Carliho op 2/01/2015 22:54:03 (526 gelezen)

Het waren hele mooie omstandigheden voor een hele mooie wedstrijd met zwaar parcours. Namens het First Running team kwamen Manuel, Mels, Jesse en Jens in actie.

Jens en Jesse mochten als eerste beurt bij de C-junioren. Jesse had super veel zin in de cross door de goede resultaten van afgelopen weken. Jesse kon bij de start gelijk vooraan aansluiten, vanuit waar ze het smalle bospad in gingen. Voor Jesse lag het tempo iets te hoog en hij viel al een stukje terug. Jesse had daarna last van verzuring en werd uiteindelijk tiende.
Jens had geen top start, maar hij zat nog wel bij het peloton. Jens vond de afstand 2 kilometer zeer kort, niet echt zijn ding. Jens had dus weinig last van verzuring maar moest eigenlijk nog in zijn ritme komen. Jens werd uiteindelijk 23e en was tevreden met de progressie iedere wedstrijd.

Manuel en Mels startten samen bij de A-junioren.
De cross was een beetje te vergelijken met mol alleen nog wat zwaarder om dat er meer heuvels inzaten vond Manuel vooraf. Na de start was Manuel goed weg, Hij zat van voren en na 1 ronden was er een kopgroep van 10 man waar hij in zat samen met Mels. Toen heeft Manuel een versnelling geplaatst op het losse zand en waren we met 2 man weg en uiteindelijk in de 3de ronden heeft hij een versnelling bergop geplaatst en hij een gat van 40 meter kunnen slaan. Dat heeft hij tot het einde vast kunnen houden en stelde zo de zege veilig.
Na een redelijke start voor Mels kwam hij even tot bij de koplopers, omdat het tempo vooraan wat zakte.
Vanaf begin 2e ronde versnelden ze vooraan met Manuel voorop, Mels moest hierdoor zijn eigen tempo pakken.
Dat ging hem goed af en na nog één iemand ingehaald te hebben, kwam hij als 8e over de finish.
Daar is hij zeker tevreden over en het gevoel was echt goed. Dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.


Gepost door Carliho op 2/01/2015 12:42:03 (451 gelezen)

Ezeqiel heeft de dag na de traditionele kerstcross in Sprundel waar hij derde werd, de 5 kilometer trailrun in Werkendam gewonnen. Voor de start wist Ezeqiel dat je het zwaar zo worden, er waren extreme omstandigheden met grote hoeveelheid sneeuw en een zeer koude temperatuur. Ezeqiel startte voortvarend en was goed weg, hij had al snel zijn eigen tempo te pakken. Aan het einde werd het zwaar door het zware parcours, de sneeuw en de kou. Maar kon hij zijn tempo redelijk vasthouden. Ezeqiel won uiteindelijk in een tijd van 24 minuten en 30 seconde, hier was hij zeer tevreden mee aangezien de afstand niet helemaal klopte.


Gepost door Carliho op 2/01/2015 11:45:45 (490 gelezen)

Traditioneel word op 2de kerstdag de kerstcross in Sprundel gelopen. Een klassieke cross door de weilanden met koeienvlaai, modder en natuurlijk een stuk bos met de nodige heuveltjes. De jeugd 12 tot en met 17 jaar liepen 2 kilometer. Jens, Ezeqiel en Jesse liepen hier mee om de vorm nog maar eens te testen na de kerst. Jesse liep een goede wedstrijd maar wist het in de eindsprint helaas niet te winnen. Jens begon sterk op positie twee maar kon zijn tempo helaas niet vasthouden waardoor hij terugzakte naar plaats 4. Ezeqiel begon wat rustiger dan Jens maar bouwde zijn race goed op waardoor hij als derde kon eindigen. Alle drie liepen ze deze wedstrijd ter voorbereiding op de aanstaande grote cross, de Sylvestercross in Soest op 31 December.

Rik liep de korte cross van 3200m om wat aan zijn snelheid te werken. Het eerste blokje werd er hard gestart waardoor hij net niet mee kon met de koplopers. Tijdens het verdere verloop van de wedstrijd bleef hij het tempo wel hoog houden waardoor het verschil met de koploper hetzelfde bleef. Uiteindelijk wist Rik als tweede over de finish te komen.

Bij de senioren was Mels de enige deelnemers van FIRST. Hij moest 5 grote rondes lopen wat in totaal neer kwam op 8km. Doordat er niet heel snel gestart werd kon hij het eerste stuk met de voorste mee maar nadat de 2 snelste mannen het tempo opvoerde kon Mels niet volgen. Hij had moeite zijn eigen tempo vast te houden wat nodig was om de opkomende man, Richard van Oosterhout af te slaan. Met nog een snelle slotronde lukte hem dat en haalde hij de derde plaats binnen waar hij dik tevreden mee is. Mels gebruikte deze cross net als de jeugd onder de 17 jaar om zich voor te bereiden op de Sylvestercross waar hij bij de A-junioren zal lopen.


(1) 2 3 4 ... 84 »
Inloggen
Gebr.naam of email:

Wachtwoord:

Wachtwoord onthouden

Wachtwoord vergeten?

Registreer u Nu!
Partners


Zoeken op de site
Willekeurige foto
DSC_0552.JPG
Wie zijn er Online?
12 gebruiker(s) zijn on-line (6 gebruiker(s) zijn op Nieuws)

Leden: 0
Gasten: 12

meer...
Stichting FIRST running team KvK-nummer: 20126237 | Website created by Frank Wouters © 2005 - 2013